De Telefoonsteun van Samsung voor Tweelingenuitwisseling kan Verdere Crypto Goedkeuring

De gezamenlijke inspanningen van Samsung en Gemini kunnen helpen om een aantal van de wegversperringen te overwinnen die de wereldwijde adoptie van cryptokringen in de weg staan.

In een belangrijk nieuw partnerschap heeft Samsung aangekondigd dat de Samsung Blockchain Wallet zal worden geïntegreerd met Gemini, een in New York gevestigde crypto-uitwisseling. Door deze integratie zullen eigenaren van nieuwere Samsung Galaxy-telefoons hun toestellen niet alleen als koude opslagportefeuille kunnen gebruiken, maar ook crypto’s kunnen kopen en verkopen via de Gemini Exchange.

Samsung is de wereldleider op de smartphonemarkt, met 298,1 miljoen verzonden toestellen en een marktaandeel van 21,8% in 2019, volgens het technisch-analytisch bedrijf Canalys. Het toevoegen van ondersteuning voor Gemini zal de drempel voor het gebruik van cryptocurrency voor miljoenen mensen verlagen.

Voorheen konden eigenaars van met Samsung Blockchain Wallet-compatibele toestellen crypto op hun telefoons opslaan, crypto verzenden en ontvangen en gedecentraliseerde toepassingen gebruiken. Met deze laatste toevoeging kunnen Samsung eigenaren nu echter ook crypto kopen en verkopen via Gemini, waardoor het voor nieuwkomers gemakkelijker wordt om crypto in handen te krijgen van hun eerste penningen.

Zowel Samsung als Gemini hopen dat ze door het stroomlijnen van het crypto-aankoopproces een aantal van de blokkades die hebben geleid tot de ietwat ondermaatse adoptie van cryptocurrencies kunnen doorbreken. Tyler Winklevoss, CEO van Gemini, verklaarde in een persbericht:

„Crypto is niet alleen een technologie, het is een beweging. We zijn er trots op dat we samenwerken met Samsung Blockchain om crypto’s belofte van meer keuze, onafhankelijkheid en kansen voor meer individuen over de hele wereld te brengen.

De rotsachtige weg naar wijdverspreide crypto adoptie…

Van de mysterieuze oorsprong van Bitcoin (BTC) als geesteskind van de pseudonieme Satoshi Nakamoto tot de plotselinge opkomst van crypto in 2017, heeft cryptocurrency de afgelopen tien jaar een wilde rit achter de rug, met wegversperringen bij elke bocht.

Aan het begin van de reis werd cryptografie, net als Bitcoin Billionaire, grotendeels gezien als een middel om illegale zaken te regelen en in sommige opzichten is die reputatie blijven hangen. Van het online bestellen van drugs tot cryptojacking malware (kwaadaardige software die de middelen van een computer gebruikt om crypto te ontginnen), cryptocurrency heeft iets van een slechte reputatie verdiend.

Helaas, omdat cryptocurrency toegankelijk is via computers, die altijd kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen, maken veel mensen zich ook zorgen over de veiligheid van hun geld als ze crypto als hun go-to-munt zouden aannemen. Hoewel cryptocurrency’s complexe cryptografie gebruiken om veilig te blijven, en er vele manieren zijn om de veiligheid van uw fondsen verder te verbeteren – zoals het overschakelen van cloudopslag naar koude opslag – kunnen veel mensen langzaam overschakelen naar digitale valuta uit angst om gehackt te worden.

Hoewel deze zorgen de groeiende publieke belangstelling niet hebben tegengehouden, is het in sommige landen moeilijker geworden om crypto te verkrijgen, waardoor het moeilijker is geworden om een wereldwijde valuta te worden. Met verschillende regeringen die crypto volledig verbieden en veel mensen die geen VPN gebruiken om die verboden te omzeilen, heeft die reputatie een deuk in haar gebruikersbasis gemaakt – vooral gezien het feit dat China, een van de grootste consumentenmarkten, een van de landen is die zich actief inspannen om cryptocurrency te onderdrukken.

Sterker nog, zelfs als mensen zich geen zorgen maken over cryptocurrency en het niet wettelijk verboden is om penningen aan te schaffen, zijn veel crypto-uitwisselingen gewoonweg te complex voor de gemiddelde gebruiker om te kunnen navigeren. Hoewel er de laatste jaren een opleving is geweest in gebruiksvriendelijke uitwisselingen, waarvan Tweelingen er één is, kan dit gebrek aan gemakkelijk te gebruiken uitwisselingen de vroegtijdige adoptie van cryptocurrency’s aanzienlijk hebben belemmerd.

Gedurende al deze onrust is Samsung een van de grootste voorstanders en aanhangers van cryptocurrency geweest. In 2019 heeft het bedrijf de Samsung Blockchain Wallet uitgerold, die het verzenden, ontvangen en opslaan van ERC-20 munten ondersteunt, evenals het gebruik van DApps die op Ethereum zijn gebouwd.

Dit werd gezien als een van de grootste stappen van de technologie in de richting van crypto-adoptie, samen met de digitale valuta van Facebook, de Weegschaal. Echter, zonder de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen op beurzen, was er nog steeds een zekere barrière voor Samsung eigenaren die nog niet in het bezit waren van crypto.

Samsung en Gemini partner om cryptocurrency naar de massa te brengen

Hoewel de complexe wiskunde achter cryptokringen voor de consument misschien moeilijk te begrijpen is, zijn de voordelen van een wereldwijde munt dat niet. Met de steun voor Tweelingen die in nieuwe Samsung Galaxy modellen zijn ingebouwd, kan de wijdverspreide invoering van cryptocurrency steeds dichterbij komen.

In tegenstelling tot sommige andere crypto beurzen zoals Binance, Bittrex of Poloniex, richt Gemini zich op het bieden van een gestroomlijnde en intuïtieve crypto koop- en verkoopervaring voor haar gebruikers in plaats van een omgeving die is ontworpen voor actieve handel. Het is vergelijkbaar met Coinbase in zijn beginnersvriendelijke aard en zijn focus op buy-and-hold beleggingsstrategieën.

Gemini is ook een van de weinige beurzen die een BitLicense heeft gekregen, die nodig is om een beurs in de staat New York te exploiteren. Dit stelt Tweelingen bloot aan een potentiële markt van meer dan 19 miljoen mensen waar niet alle concurrenten toegang toe hebben.

Door Tweelingen te ondersteunen met de bestaande koelkasten van Samsung, maken de twee bedrijven het bijzonder gemakkelijk voor nieuw bloed om de crypto ruimte te betreden en de fondsen in de koelkasten veilig te beveiligen. Jeanine Hightower-Sellitto, managing director of operations bij Gemini, zei:

„Voor miljoenen Samsung gebruikers in de VS en Canada, verlaagt het feit dat ze de crypto direct op hun telefoon kunnen opslaan, nog een barrière om binnen te komen.“

Hoewel dit alleen waarschijnlijk niet genoeg zal zijn om het landschap van de cryptografie volledig te veranderen, is het de wegbereider voor andere baanbrekende ontwikkelingen die nog moeten komen.

Vooruitkijken

Hoewel Samsung Pay nog steeds achterblijft bij Apple Pay in marktaandeel, heeft het nog steeds een aanzienlijke gebruikersbasis die naar verwachting dit jaar 100 miljoen gebruikers zal treffen. Hoewel Samsung Blockchain Wallet op dit moment niet integreert met Samsung Pay, lijkt het slechts een kleine stap verwijderd van de mogelijkheid voor Galaxy-eigenaren om fiat te ruilen voor penningen, of vice versa, op Gemini en deze dan direct te gebruiken voor dagelijkse aankopen.

Nu Samsung Pay zo diep is geïntegreerd in het dagelijks leven van verschillende Aziatische landen, kan de impact van een ontwikkeling als deze echt enorm zijn. Hoewel een dergelijke integratie op dit moment puur speculatief is, lijken de gecombineerde krachten van Samsung en Gemini wel te laten zien dat de toekomst rooskleurig is voor crypto.

Ongeacht of dit recente partnerschap een impact heeft, is het duidelijk dat blokketen- en soortgelijke cryptografische technologieën hier blijven. Van cryptografie tot DApps, deze technologieën staan klaar om de wereld te veranderen.

Terwijl de visie van cryptokralen als een echte wereldvaluta nog ver weg is in de toekomst, komen deze recente ontwikkelingen ons steeds dichterbij.