Crypto News Rewind 2020: Q3 – DeFi Summer, nye Bitcoin Bulls, flere hack

juli

I juli blev den decentrale økonomisommer (DeFi) varmere. Afkastopdræt, der blev styrket af likviditetsminedrift, var hele raseriet, hvor sammensatte COMP, BAL og YFI alle tog en drejning i rampelyset.

Cardano (ADA) indgik en forældremyndighedsaftale med kryptobørs Coinbase, og grundlægger Charles Hoskinson rejste ideen om et samarbejde med Litecoin (LTC).

Dogecoin steg kraftigt, da TikTokers forsøgte at pumpe det, hvor Trons Justin Sun også kom til scenen, og udvekslinger skyndte sig at udnytte feberen – og derefter faldt DOGE kraftigt.

Sun annoncerede også Trons decentraliserede ‚JUST DeFi‘ udvekslings- og udbyttelandbrug i august med et blockchain-orakel, der snart også kommer ’snart‘.

Ting udviklede sig også på Ethereum (ETH). Ethereum Core-udvikler Danny Ryan sagde, at de første angrebsnet var live, mens Medalla, det sidste testnet før lanceringen, skulle være live i august. Forud for Medalla udgav ETH 2.0-teamet testnetversionen af ​​ETH 2.0 validator launchpad.

Sydkorea-baserede stablecoin-udsteder Terra (LUNA) afslørede Anchor, et nyt DeFi-projekt.

Decentraliseret forudsigelsesmarkedsprotokol Augur lancerede sin længe ventede anden iteration med et væld af store integrationer.

USD Coin (USDC) udsteder Center frøs en adresse, der indeholder USD 100.000 af stablecoin.

Snesevis af blockchain og kryptorelaterede virksomheder tog millioner fra regeringen i lønningslån.

Guvernøren i Sydkoreas Gyeonggi-provins foreslog at starte en universel grundindkomst finansieret af lokale stablecoins.

En russisk domstol nægtede en sagsøger ret til at genvinde næsten 100 bitcoin (BTC) og sagde, at krypto ikke har nogen juridisk værdi.

Beijing og det omkringliggende område annoncerede en to-årig plan for at fremme den kinesiske hovedstads blockchain-industri, mens Kinas Blockchain Service Network (BSN) -platform ville integrere Ethereum, Ios, Tezos (XTZ), Nervos (CKB), NEO og IRISnet blockchain-netværk . Også „blockchain-udvikler“ blev tilføjet på landets officielle liste over job.

Rapporter var ude om, at den digitale valutaenhed i Central People’s Bank of China (PBoC) indgik en aftale om at „udforske anvendelserne af den digitale yuan“ i verden af ​​“smart rejse“ med det kinesiske firma Didi Chuxing fra Apple og SoftBank-støttet. .

Central Bank of Japan (BoJ) oprettede en „Digital Currency Unit“, da nationen gik mod en foreløbig lancering af digital valuta (CBDC).

Bank of Lithuania præsenterede deres længe ventede LBCOIN og lancerede en dedikeret e-shop.

Filippinernes centralbank oprettede et udvalg til at undersøge de politiske implikationer af udstedelsen af ​​en digital version af fiat peso.

Betalingsgiganten PayPal bekræftede, at det tog „ensidige og håndgribelige skridt“ for at „udvikle sine muligheder“ i kryptoasset-området.

Den japanske finansielle gigant SBI Holdings blev enige om en aftale om at købe en minoritetsandel på 30 millioner USD i den britiske baserede kryptospiller B2C2, og den afslørede en platform for virksomheder og regionale regeringsorganer til at udstede „digitale tokens“.

Den japanske finansielle gigant Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) skulle indstille sin egen længe ventede digitale valuta.

I mellemtiden stemplede et selskab Zeus Capital Chainlink som ”bedrageri” i deres rapport. Chainlink (LINK) forblev tavs, mens Zeus Capital kaldte folk til at deltage i en „klassesag“ mod projektet.

En opdaget ‚hændelse‘ Uniswap (UNI) udløste en diskussion online, da nogle hævdede, at en algoritme kørte prisen på bZx-protokollens BZRX-token op og derefter „dumpede“ den til detailbrugere.

Og så led Twitter sit største hack i historien, hvor FBI tog føringen i efterforskningen og diskussioner om hackernes virkelige motiver, der overtog det sociale netværk.

Et par dage senere led Telecom S.A. et ransomware-angreb, da hackere krævede en betaling på USD 7,5 mio. I monero (XMR).

Den største hardware-tegnebogsudbyder Ledger tilstod, at den var blevet ramt af et databrud, der tillod en „tredjepart“ adgang til mindst 1 m af brugernes kontaktoplysninger.

En af de mest berygtede bitcoin-svindel blev måske endelig fjernet – med kinesisk politi, der arresterede 27 mistænkte, sagde det orkestreret PlusToken.

Da krypto-iværksættere sagsøgte Google, YouTube, Facebook og Twitter, hævdede YouTube, at det var immunt mod Ripples retssag.

Brock Pierce meddelte sit kandidatur til præsident for USA.

Crypto mining pool BTC.TOP, via datterselskabet B.TOP, begyndte at tilbyde „fælles minedrift“.

august

Da måneden startede, ramte BTC USD 12.000 og steg til nye årlige højder.

Spændinger mellem USA og Kina steg, da den amerikanske økonomi blev svækket, spekulerede nogle analytikere i, at det hjalp med at skubbe prisen på bitcoin op.

Efter det massive ethereum-rally og efterfølgende dump, der tvang Coinbase til igen at lide af „forringet ydeevne“, sagde børsen, at det var „en stigning i transaktionsgebyrer“ på Ethereum, der forårsagede forsinkelser for brugere, der forsøgte at flytte midler.

Apropos Ethereum, Medalla blev lanceret som planlagt, dog med mindre end forventet deltagelse.

I en anden DeFi-episode, nystartet, låste ikke-revideret YAM USD 387 mio i løbet af få timer. Men så mislykkedes det på grund af en kodefejl.

Derefter blev et nyt projekt kaldet SushiSwap al den dille.

Tre teenagere blev beskyldt af det amerikanske justitsministerium i forhold til Twitter i juli.

Et hack af et større rejsestyringsfirma efterlod angiveligt angribere med USD 4,6 mio. Bitcoin.

Bitfinex tilbød en belønning på 400 millioner dollars til alle, der kunne føre det til hackerne, der var ansvarlige for næsten 120.000 BTC-tyveri i 2016 – selv til hackerne selv.

Mindre end en dag efter det faktum sagde optionens udstedelsesplatform Opyn, at de ville tilbagebetale ofrene for hacket fuldt ud.

Ethereum Classic (ETC) led endnu et 51% angreb på mindre end en uge, derefter et tredje i slutningen af ​​måneden.

En forsker rapporterede om en sårbarhed i Ledgers enheder, der kunne resultere i tab af bitcoin, mens tegnebogproducenten hævdede, at de allerede adresserede det og skulle „foretage et valg mellem sikkerhed og brugervenlighed“.

Sikkerhedseksperter sagde, at de afslørede en række sårbarheder i open source-biblioteker, der blev brugt af adskillige kryptobørser og finansielle institutioner – som kunne udnyttes af hackere, der søgte vej ind i brugernes tegnebøger.

Den russiske Expobank sagde, at den udstedte landets første kryptobackede lån nogensinde, på trods af landets nye lov, der forbyder brugen af ​​poletter som en betalingsform. Også i Rusland hævdede Federal Financial Monitoring Service, at den udviklede en måde at spore kryptotransaktioner på – og hævdede, at den „delvist“ kunne de-anonymisere transaktioner foretaget ved hjælp af visse mønter, men hvor realistisk var planen egentlig?

Flere og flere store sydkoreanske virksomheder registrerer varemærker til krypto-udveksling, tegnebøger og andre kryptorelaterede tjenester i et forsøg på at „forberede sig på den kommende æra med krypto-aktiveret finansiering.“ Over 1 million sydkoreanere handlede med deres plastik-kørekort til fordel for et blockchain-drevet, politiudstedt smartphone-baseret digitalt alternativ.

To af Kinas største statsejede banker registrerede et antal blockchain-patenter.

Den amerikanske kongresmedlem Tom Emmer erklærede, at centraliserede monetære systemer „aldrig har været gode, uanset hvor det er blevet prøvet.“ United States Internal Revenue Service udgav et nyt udkast til indgivelse af 2020-selvangivelser og placerede kryptotransaktionsspørgsmålet på første side af afkastet. I mellemtiden indgav US Postal Service en patentansøgning, der beskriver et Secure Voting System ved hjælp af Ethereum (ETH), der kunne bane vejen for blockchains øgede brug ved valg.

Det blev rapporteret, at den sydafrikanske indtægtsservice kunne medføre strengere skatter for landets kryptoassetindehavere.

Det amerikanske baserede business intelligence-firma MicroStrategy sagde, at det købte BTC 21.454 til en samlet pris på USD 250 mio.

Snappa, et online grafikfirma, blev medlem af gruppen af ​​virksomheder, der diversificerede deres kontante beholdninger til bitcoin.

CONA (Coke One Nordamerika), Provide, og Unibright lancerede et projekt, der bruger Baseline Protocol og Ethereum mainnet, der skulle etablere en „Coca-Cola Bottling Harbour“ til „baseline“ Coca-Colas aftapningskilde.

Grayscale lancerede en national annoncekampagne i USA, og et par dage senere tweetede CEO Barry Silbert, at firmaet afsluttede sin „største fundraising-uge nogensinde“.

ConsenSys annoncerede overtagelsen af ​​Quorum, en virksomheds blockchain-enhed udviklet af den amerikanske investeringsbankgigant JPMorgan Chase.

På trods af at den blev spioneret som en af ​​Ripples „største og vigtigste kunder“, var den store spanske bank Santander stadig tøvende i sin tilgang til det Ripple-tilknyttede XRP-token.

OKEx åbnede dørene til deres nye platform i Indien, midt i spekulationer om, at der muligvis kommer et andet kryptoforbud, hvilket administrerende direktør Jay Hao usandsynligt ville ske.

Politiet i Sydkorea raidede Coinbits kontorer under mistanke om udbredt markedsmanipulation med en tidligere medarbejder, der sagde, at børsens „voldelige“ administrerende direktør angreb og truede personale. I mellemtiden blev to mænd dømt for at have kørt en „falsk“ cryptoasset-handelsplatform, Komid, og stjæle investorers midler.

Nogle af Brasiliens største krypto-udvekslinger blev enige om at oprette og overholde en ny selvregulerende adfærdskodeks.

I mellemtiden sagde Haipo Yang, grundlægger af crypto mining pool ViaBTC og crypto exchange CoinEx, at han tænkte på at lave en ny Bitcoin Cash (BCH) hård gaffel, kaldet Bitcoin Cat.

Og en bitcoinhandler delte historien om, hvordan han tjente over USD 11 millioner, og tilbød teknisk rådgivning til begyndere.

september

Kraken skulle tilbage til Japan efter et fravær på over to år under paraplyen af ​​dets Tokyo-baserede datterselskab Payward Asia.

bitFlyer sagde, at det forbandt sine bitFlyer Europe-operationer med sin indenlandske platform, der giver europæiske handlende adgang til BTC-JPY-handelspar.

Tron-administrerende direktør Justin Sun og hans team skabte det, de kaldte „bitcoin“ for Tron – et nyt DeFi-meme-token kaldet SUN.

I mellemtiden genoprettede SUSHI, den oprindelige token til SushiSwap, nogle af sine tab, efter at FTX-CEO Sam Bankman-Fried gik med på at overtage admin-nøgler til protokollen. Efter SushiSwap’s afsluttede migration fra Uniswap til sin egen decentrale udveksling faldt Uniswap fra dominansens trone.

Amerikanske nationale banker og føderale opsparingsforeninger fik officielt tilladelse til at engagere sig med fiat-støttede stablecoins, præciserede kontoret for valutakontrolløren (OCC), mens Securities and Exchange Commission også udgav en erklæring, hvor den indrømmede, at stablecoins ikke nødvendigvis er værdipapirer .

EU fastlagde planer for at regulere kryptoassets, herunder bestemmelser for stablecoins – med kryptobørser, der er aktive i regionen, skal have en fysisk tilstedeværelse i EU-territorier og overholde kapitalkrav.

Den centrale People’s Bank of China (PBoC) bekræftede, at den var klar til at tage centrum på en „ny slagmark“ af konkurrence mellem suveræne nationer baseret på digitale fiats – og hævdede, at sit eget nye symbol kunne hjælpe med at bryde „dollardominans“. Også guld blev handlet på et blockchain-netværk i landet.

Venezuelas regering sagde, at den legaliserede bitcoin- og altcoin-minedrift – men tilføjede, at minearbejdere skulle få licenser og blive enige om at være under tilsyn af tilsynsmyndigheder.

Der hersker forvirring om, hvorvidt sydkoreanske krypto-udvekslinger kan – eller burde – indsamle deres kunders personnumre under nye Know-Your-Customer (KYC) og anti-hvidvaskning af penge (AML) overholdelsesforanstaltninger, der var sat til at træde i kraft i en spørgsmål om måneder.

Bithumb blev fundet delvis ansvarlig for en datalækage, der førte til, at en kunde mistede lidt over USD 27.200 tilbage i 2017. Og så kom det ud, at politiet i Sydkorea søgte på platformens hovedkvarter og foretog en ny razzia dage senere. Efter nogle spekulationer blev det bekræftet, at børsen er til salg.

Kryptoudveksling KuCoin blev hacket, hvilket resulterede i mere end USD 200 mio. Stjålet.

En tilsyneladende hacking af den indiske premierminister Narendra Modis Twitter-konto af angribere, der forsøgte at svindle folk til at sende kryptokurrency, kom på et dårligt tidspunkt for industrien i Indien, hvor regeringen stadig antog sin holdning til krypto.

Dommere i Kina uddelte sanktioner til nogle af de personer, der er anklaget for mastermindring af PlusToken-kryptosvindel.

Bitcoin begyndte at strømme ud af de konti, som de amerikanske anklagere havde sagt, tilhørte nordkoreanske hackere – men en observatør i syd sagde, at forsøg på at følge pengene kunne resultere i en katastrofe for virksomheder, offentlige organer og udbydere af finansielle tjenester.

Digital Currency Group (DCG) overtog den britiske baserede kryptobørs Luno for et uoplyst beløb.

Den britiske bank Standard Chartered – en lejlighedsvis Ripple-partner – samarbejdede med det mobile finansielle servicefirma bKash og den malaysiske udbyder af digital pengeoverførsel Valyou for at lancere den første blockchain-baserede grænseoverskridende overførselstjeneste i Bangladesh og valgte den kinesiske gigant Ant Group som sin teknologipartner.

Den kroatiske post udstedte i samarbejde med Blockchain and Cryptocurrency Association landets første krypto-frimærke sammen med et digitalt token ‚Postereum‘ oprettet på Ethereum.

Det brasilianske kapitalforvaltningsfirma Hashdex modtog godkendelse til at notere en kryptofokuseret børshandlet fond (ETF) på Bermuda Stock Exchange.

Visa så en brugssag til et blockchain-netværk i sin strategi og talte om en „stor mulighed“ i centralbankens digitale valutaer, ifølge to ledere i virksomheden.

Med planlagt tokenisering af både guld og den lokale valuta norske kroner (NOK) blev Norwegian Block Exchange (NBX) sat til at prioritere regional vækst frem for global ekspansion.

Holdet bag IOTA (MIOTA) -netværket lancerede deres distribuerede ledger-teknologi (DLT) -baserede open source-ramme til tildeling eller tilbagekaldelse af betinget adgang til fysiske enheder.

Endelig blev den decentrale markedsplads OpenBazaar reddet fra at skulle lukke, efter at en anonym donor indvilligede i at dække udgifterne til driften af ​​platformen indtil „i det mindste slutningen af ​​året.“

Og så sluttede det tredje kvartal af 2020. Og der kom heller ingen ro til Cryptoverse i årets sidste kvartal – ligesom man kunne forvente.