Bitcoin is $1B waard. Leaves Coinbase als Instellingen ‚FOMO‘ Buy: Analist

Bitcoin is $1B waard. Leaves Coinbase als Instellingen ‚FOMO‘ Buy: Analist
On-chain gegevens tonen aan dat groot geld blijft jagen op bitcoin te midden van de hectische stierenrennen. Dat is een teken dat instellingen de „FOMO“ bug vangen, volgens een analist.

Institutionele gerichte Coinbase Pro uitwisseling registreerde een uitstroom van meer dan 35.000 bitcoin (BTC, +13,17%) met een waarde van meer dan 1 miljard dollar op vroege zaterdag, volgens gegevensbron CryptoQuant.
De grote uitstroom komt een dag nadat 12.063 munten de uitwisseling verlieten en vertegenwoordigt institutionele FOMO (Angst voor het missen van) het kopen, volgens Ki Young Ju, CEO van de in Korea gevestigde blockchain analytics-firma CryptoQuant.

De massale uitstroom van Coinbase Pro eindigt meestal in de koude portemonnee van Coinbase voor bewaring, die direct is geïntegreerd met de OTC-desk (OTC) van de beurs. Instellingen handelen meestal over-the-counter in een poging om de prijs op de spotmarkt niet te beïnvloeden, zoals besproken in december.

De rally van Bitcoin vanaf de dieptepunten in oktober, in de buurt van $10.000, werd voornamelijk gevoed door de institutionele vraag. De stijging is in de afgelopen vier weken ballistisch verlopen, met prijzen die stegen van $19.000 naar meer dan $30.000.

Terwijl Ju’s bewering dat instellingen nu kopen uit angst om te missen, kan worden aangevochten, is er bewijs dat de aanhoudende vraag van grote spelers een aanbodbeperking creëert, waardoor een voortdurende prijsrally mogelijk is.

Zo hebben bijvoorbeeld minstens 47.000 bitcoins Coinbase Pro in de eerste twee dagen van het jaar verlaten, terwijl de mijnwerkers iets meer dan 1.700 bitcoin hebben geslagen. Bitcoin Billionaire steeg van 29.800 dollar naar nieuwe recordhoogtes van meer dan 33.000 dollar in het begin van het jaar en werd voor het laatst gezien in de buurt van 31.600 dollar.

De cryptocurrency is dit jaar al 10% gestegen, na een winst van 300% vorig jaar, volgens CoinDesk 20 gegevens.